<
НОВИНИ ДНЯ: Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погодивсі новини дня
16.01.2023 529

Енергетики радять готуватися до тривалих відключень

Після масованої ракетної атаки 14 січня дефіцит генерації в енергосистемі величезний, українцям потрібно бути готовими до тривалих відключень.

Про це гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко написав в Facebook.

"Дефіцит генерації в енергосистемі після атаки величезний. Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження. Прогнозувати терміни відновлення поки що зарано. Як довго триватимуть ремонти – поки невідомо», – зазначив він.

За словами Коваленко, проблема настільки серйозна, що Укренерго значно обмежив обсяги споживання по всій Україні і в Києві зокрема. Оператори систем розподілу мають дотримуватися цих обмежень, щоб не погіршити стан системи. Тому можуть застосовувати екстрені відключення. Та критична інфраструктура має бути заживлена.

«Руйнування є значними. Всі енергетики працюють над відновленням, але нам потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими», – резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Енергетики радять готуватися до тривалих відключень 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.01.2023 529
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»