НОВИНИ ДНЯ: Перемир’я замість перемоги?: чому кінець війни в Україні – за горами  У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москву  Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування  Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовах  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході  Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжоквсі новини дня
Політика
Україна
16.01.2023 708

Американці вражені винахідливістю ЗСУ – CNN

Українська винахідливість із використання західної зброї на полі бою вражає американських посадовців, і вони вивчають на прикладі України, як її можна застосовувати в сучасній війні.

Про це ідеться в публікації CNN.

«Їхні інновації просто неймовірно вражають», - сказав, директор програми міжнародної безпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень Сет Джонс. Для американських військових війна в Україні стала унікальним джерелом даних щодо ефективності власних систем озброєння.

Зазначається, що минулої осені, коли Україна визволила значні території під час контратак, вона завдавала ударів по російських військах артилерією і ракетами американського виробництва. Наведення артилерії часто здійснювалося за допомогою саморобної системи, яку Україна розробила на полі бою. Програмне забезпечення українського виробництва перетворило планшети і смартфони на складні інструменти наведення, які нині широко використовуються ЗСУ. Створено мобільний додаток, який подає супутникові та інші розвідувальні зображення в алгоритм наведення в режимі реального часу, що дозволяє підрозділам на передовій спрямовувати вогонь на конкретні цілі. Американські офіційні особи, знайомі з цим інструментом, кажуть, що він виявився дуже ефективним у бою.

Додаток для наведення є одним з десятків прикладів інновацій на полі бою, які Україна розробила за майже рік війни, часто знаходячи дешеві рішення для дорогих проблем. Так, невеликі пластикові дрони скидають гранати та інші боєприпаси на російські війська. 3D-принтери виготовляють запчастини для ремонту важкої техніки в польових умовах. Звичайні пікапи перетворилися на мобільні ракетні установки. Складними американськими ракетами озброюють старі радянські винищувачі.

Те, як Україна використала свої обмежені запаси ракет HIMARS для того, щоб посіяти хаос у російському командуванні та управлінні, вражаючи командні пункти, штаби та склади постачання, було повчальним, заявив представник оборонного відомства, додавши, що військові керівники вивчатимуть це протягом багатьох років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Американці вражені винахідливістю ЗСУ – CNN 5.00 5 1
Політика / Україна
16.01.2023 708
Еще материалы раздела «Україна»