НОВИНИ ДНЯ: Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  "Два місяці будуть найважчими": експерт про сценарії війни, мобілізацію та що планує Путін  Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом  Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sunвсі новини дня
16.01.2023 539

Війна в Україні стала «збройовою лабораторією» для США

Для американських військових війна в Україні стала неймовірним джерелом даних щодо корисності їхніх власних систем. Оскільки війна надала рідкісну можливість вивчити, як працюють американські системи озброєнь за умов інтенсивного використання.

Про це повідомляє CNN.

Видання зазначає, що американські оперативні офіцери та інші військові чиновники також відстежували, наскільки успішно Росія використовувала дешеві безпілотники, які витрачаються під час удару, надані Іраном, для руйнування української енергосистеми.

«Україна - це абсолютно збройова лабораторія у всіх сенсах, тому що жоден із цих пристроїв ніколи не використовувався у війні між двома промислово розвиненими країнами. Це реальні бойові випробування», - сказало одне джерело, знайоме із західною розвідкою.

За словами американського офіцера з військових операцій, знайомого із ситуацією на полі бою, а також за результатами нещодавнього дослідження британського аналітичного центру, деякі висококласні системи, передані українцям, такі як безпілотник Switchblade 300 і ракета, призначена для ураження радарних систем противника, виявилися менш ефективними на полі бою, чим передбачалося.

Але легкі американські реактивні системи залпового вогню M142 та HIMARS відіграли вирішальну роль в успіху України - навіть попри те, що офіційні особи здобули цінні уроки про те, як швидко ці системи потребують ремонту за такого інтенсивного використання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна в Україні стала «збройовою лабораторією» для США 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
16.01.2023 539
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»