<
НОВИНИ ДНЯ: Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної стравивсі новини дня
16.01.2023 495

Закінчення опалювального сезону не поліпшить ситуацію з відключеннями – ДТЕК

Обсяг генерації в Україні навесні принципово не зросте, тим паче, що пройдено лише «екватор» опалювального сезону і попереду ще приблизно 90 днів мінливої погоди.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Я, чесно кажучи, не думаю, що ситуація принципово поліпшиться, оскільки, з одного боку, буде зменшення споживання, тому що стане тепліше, але, з іншого боку, почнуться планові ремонтні роботи, які взимку не робляться. І це значить, що принципово обсяг генерації в Україні не збільшиться», - зазначив представник ДТЕК.

Він зауважив, що відновлювати енергетичну інфраструктуру після кожного обстрілу стає дедалі складніше.

«Тому чекати, що прийде квітень і все буде на 100% гарно, не можна. Ми ж розуміємо, що після кожного обстрілу все важче і важче відновлювати об'єкти енергетики, бо вони стають дедалі вразливішими», - наголосив Сахарук.

Виконавчий директор ДТЕК підкреслив, що внаслідок останніх обстрілів постраждало саме обладнання, яке видає енергію в мережу.

«Наразі ми здійснюємо перший огляд того, що сталося, плануємо ремонтні роботи, але, на жаль, не все можливо відновити, дещо потрібно буде відбудовувати заново», - уточнив Сахарук.

Він розповів, що від західних партнерів вже надходить енергетичне обладнання, яке встановлюється, але потрібен час.

«Проте енергетики відновлюють те, що окупанти знову і знову обстрілюють, тобто вони цілять по вже відновлюваних об'єктах, тому говорити про 100% стабілізацію поки неможливо», - запевнив Сахарук.

Оценка материала:

5.00 / 2
Закінчення опалювального сезону не поліпшить ситуацію з відключеннями – ДТЕК 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.01.2023 495
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»