<
НОВИНИ ДНЯ: "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударіввсі новини дня
Політика
Україна
17.01.2023 1036

"Не військова ціль": Годжес пояснив, навіщо Пригожин хоче захопити Соледар та Бахмут

Захоплення Бахмута має символічне значення

80234cb1aa30bf645a9f5172e3ff55f6_17.01.23

Соледар та Бахмут перебувають під постійними атаками російських військових та найманців ПВК "Вагнера" через те, що у Євгена Пригожина є певні плани на цей регіон. Пише ТСН. 

Таку думку висловив колишній командувач Збройних сил США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес.

Генерал зазначив, шо довго думав, чому саме Соледар та Бахмут зазнають постійних атак зі сторони росіян.

"Думаю, тут є символічний аспект, це майже марнославство для нього. Він, очевидно, не дбає про те, скільки людей загине. На цей момент вони ("вагнерівці") перебувають там вже 5 місяців, але досі не змогли взяти Бахмут", - заявив Годжес.

Годжес зазначив, що у цьому регіоні є багато соляних та гіпсових шахт.

"Пригожин навіть говорив про забезпечення там ресурсів. Але не знаю, чи буде приємно родинам тисяч загиблих знати, що справжньою метою Пригожина було не стратегічно важливе перехрестя, а гіпсові шахти. Думаю, вся ситуація навколо Бахмуту показує відсутність узгодженості російської операції. Я не думаю, що Пригожин отримує накази від Суровікіна, точно не отримує накази від генерала Герасимова. То хто відповідальний? Вони не мають узгодженого плану. Вони, на щастя, досі не зрозуміли і не покращили усі інституційні недоліки, які виявилися в лютому та березні", - заявив генерал.

Нагадаємо, раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що російський олігарх Євген Пригожин набрав у свою ПВК "Вагнер" понад 38 тисяч російських зеків. Вже 77% з них ліквідовано.

Крім того, ми раніше інформували, що на думку військового експерта Олега Жданова, Пригожину важливо захопити Донецьку область через власні інтереси. Олігарх нібито хоче контролювати соляні та гіпсові шахти поблизу Бахмута на Донеччині.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Не військова ціль": Годжес пояснив, навіщо Пригожин хоче захопити Соледар та Бахмут 5.00 5 2
Політика / Україна
17.01.2023 1036
Еще материалы раздела «Україна»