НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
17.01.2023 505

Як західна техніка може змінити хід війни: відповідь експерта

Броньована техніка, яку Україні нададуть західні партнери, може допомогти Україні змінити хід війни. Зокрема, мова йде про танки Leopard і бронемашини Bradley.

1___5936_650x410_17.01.23

Про це для матеріалу РБК-Україна "Зброя, яка змінить війну. Що Захід може надати Україні для перемоги над РФ" розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Експерт вважає, що Leopard та Bradley можуть стати "game changer" у протистоянні з російськими окупантами.

"Це те, що може нам допомогти, посилити наші позиції та змінити хід війни", - сказав Мусієнко.

Водночас Україні загалом для наступу потрібна броньована техніка. Експерт пояснив, що "броня" заходить на територію після артилерійської зачистки, тому вона потрібна у великих кількостях.

"Якщо ми говоримо про контрнаступ, звісно, потрібна "броня". Це важливіше. Для оборони потрібна артилерія. Вона теж відіграє роль при наступі, але зараз нам треба наростити "броню", - додав Мусієнко.

Варто зазначити, раніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що для перемоги Україні необхідні 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Останніми тижнями західні партнери активізувалися щодо військової допомоги і пообіцяли надати для ЗСУ саме бронетехніку. Йдеться про бронемашини Bradley, легкі танки AMX-10RC, бронетранспортери Bastion та БМП Marder.

Нагадаємо, нещодавно Британія повідомила, що надасть Україні ескадрон із 14 танків Challenger 2 та 30 самохідних артилерійських установок AS90.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як західна техніка може змінити хід війни: відповідь експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
17.01.2023 505
Еще материалы раздела «Україна»