<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
18.01.2023 1209

Кремлю не подобається військова допомога Україні: Пєсков пригрозив затягуванням війни

В Росії заявили про тривалу війну проти України.

905c3c69d8cde9c3c06618dfd02c980a_18.01.23

Речник російського президента Дмитро Пєсков знову вдався до погроз через постачання Україні британських танків Challenger 2. Він заявив, що нові поставки лише "затягнуть" війну і спричинять біди. Пише ТСН. 

Заяву Пєскова цитують пропагандистські ЗМІ РФ.

Сприймаємо дуже негативно (постачання танків, - ред.). Тут ми не приховуємо нашого відношення. Велика Британія, інші європейські країни – Польща і т. д., які зараз говорять про свої наміри влаштувати новий виток з постачання нового, досконалішого технологічно військового обладнання для України – не здатні змінити ситуацію на місці. Вони повинні це зрозуміти. Вони здатні затягнути всю ситуацію, завдати більше бід державі Україна", - сказав він.

Танки Challenger 2 для України

9 січня з'явилася неофіційна інформація, що Велика Британія вперше від початку війни в Україні розглядає можливість постачання Києву танків Challenger 2.

Танки Challenger 2 перебувають на озброєнні британської армії від 1994 року. Один танк важить 62,5 тонни та озброєний 120-мм нарізною гарматою і 7,62-мм ланцюговою гарматою. Ці танки застосовувалися під час бойових дій у Косові та Іраку. Наразі підрозділ Challenger перебуває в Естонії в рамках місії НАТО в Східній Європі зі стримування російської агресії.

У суботу, 15 січня прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив передавання Україні 14 танків Challenger 2.

Згодом уряд Великої Британії підтвердив плани передати Україні не лише танки, а й близько 30 самохідних артилерійських установок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремлю не подобається військова допомога Україні: Пєсков пригрозив затягуванням війни 5.00 5 2
Політика / Світ
18.01.2023 1209
Еще материалы раздела «Світ»