<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
19.01.2023 763

"Бавовна" у Бєлгородській області: канал Собчак пише про загибель 5 строковиків та 2 поранених

Офіційно путінський режим не підтвердив цю інформацію.

2123f8374cb4cb80c3b1ff3f34eb3ec6_19.01.23

Внаслідок "бавовни" у місті Шебекіно Бєлгородської області РФ загинули п'ятеро російських військових строкової служби. Ще двоє окупантів отримали поранення. Пише ТСН. 

Про це повідомляє російський телеграм-канал "Осторожно, новости", до якого має відношення російська опозиціонерка Ксенія Собчак.

"…було завдано удару по позиціях російських військових. Внаслідок цього відбулося влучання в адміністративну будівлю, загинуло п'ять солдатів строкової служби (усім близько 20 років). Також поранення отримали ще двоє військових, їх із осколковими пораненнями доставлено до лікарні Білгорода", – йдеться в повідомленні.

Офіційно путінський режим не підтвердив цю інформацію.

Зазначимо, що ЗСУ офіційно не підтверджують свою причетність до "бавовни" на території РФ, зокрема у Бєлгородській області. А військовий експерт Жданов пояснював чому росіяни обстрілюють свій Бєлгород - ракети, які вони запускають по Україні є технічно несправні, тому падають, не долетівши до цілі.

Кремль запевняє, що не відправляє солдатів строкової служби на війну з Україною. Проте в полон до ЗСУ неодноразово потрапляли солдати строкової служби РФ, яких перед відправленням до України змушували підписувати контракт. Самих російських строковиків було помічено в Украні під час битви за Київ.

Хоча дедалі частіше в РФ лунають заяви, що строковиків потрібно залучати до так званої "СВО". Зокрема, російський пропагандист Володимир Соловйов закликав збільшити термін строкової служби в російській армії до 2 років. Він заявив, що 140 тис. російських солдатів строкової служби були б зараз "принципово важливі" на фронті.

Нагадаємо, що сьогодні вранці у російському Бєлгороді знову пролунали вибухи.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Бавовна" у Бєлгородській області: канал Собчак пише про загибель 5 строковиків та 2 поранених 5.00 5 2
Політика / Росія
19.01.2023 763
Еще материалы раздела «Росія»