<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
19.01.2023 886

Чому Путін погрожує загострити війну: пояснення Резнікова

Захопленням Бахмута Путін хоче показати громадянам РФ, що його так звана "спецоперація" є успішною.

2b8a188bad8920f1293eee514ef31b34_19.01.23

Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, що Росія погрожує Україні ескалацією на війні, оскільки хоче сісти за стіл переговорів на своїх умовах. Пише ТСН. 

Про це очільник Міноборони України сказав в інтерв'ю для NHK.

За його словами, росіяни хочуть зберегти обличчя й представити себе переможцями.

"Стратегічна мета росіян - сісти за стіл переговорів з Україною на своїх умовах, і це є причиною погроз ескалацією. Росіяни хочуть зберегти обличчя та представити себе переможцями", - сказав міністр.

Резніков наголосив, що Україна розпочне переговори з Москвою лише після того, як очільник Кремля виведе з усієї території свої війська.

Також міністр оборони пояснив, чому росіяни так прагнуть захопити Бахмут Донецької області. На думку Резнікова, взявши українське місто, Путін покаже громадянам РФ, що його так звана "спецоперація" є успішною. Це, своєю чергою, дозволить зберегти його диктаторський режим.

Битва за Бахмут і Соледар

Нагадаємо, станом на 17 січня битва за Бахмут і Соледар триває, українські сили надалі тримають оборону. Там продовжують точитися запеклі бої. Окупанти кинули всі сили на Бахмутський напрямок. Атакуючи позиції ЗСУ, ворог зазнає великих втрат. Так, за даними українського Офісу президента, під Бахмутом і Соледаром могли загинути до 20 тис. ворожих солдатів.

За даними української розвідки, президент РФ Володимир Путін вкотре поставив новий термін захоплення Донбасу, а також формування певної зони безпеки. Наказ диктатора має бути виконаний до березня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому Путін погрожує загострити війну: пояснення Резнікова 5.00 5 1
Політика / Україна
19.01.2023 886
Еще материалы раздела «Україна»