<
НОВИНИ ДНЯ: Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погодивсі новини дня
18.01.2023 403

У середу обмеження світла в Україні очікуються на рівні вівторка – Yasno

Дефіцит електроенергії в українській системі залишається суттєвим, на середу прогнозовані обмеження такі ж, як і у вівторок.

Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

Він зауважив, що для столиці обмеження споживання становили 952 МВт. "Цих лімітів недостатньо, щоб перейти з екстрених відключень, до планових, стабілізаційних. Графіки не діють", – пояснив гендиректор компанії.

За словами Коваленка, на середу прогнозовані обмеження залишаться такими ж, як були у вівторок, проте передбачити, чи вдасться розподілити їх за графіками, поки важко.

Хоча температура повітря у країні зросла протягом вихідних, що традиційно призводить до зменшення дефіциту, обсяги споживання поки не падають. Коваленко припускає, що причиною є відкладене споживання, коли після відновлення постачання споживачі починають "надолужувати" витрати електрики: заряджати пристрої та закінчувати справи, які не встигли до відключення.

"Як тільки ліміти від Укренерго стануть більші і ми зможемо повернутися до графіків, то і відкладений попит почне спадати", – прогнозує він.

Оценка материала:

5.00 / 2
У середу обмеження світла в Україні очікуються на рівні вівторка – Yasno 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.01.2023 403
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»