<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
18.01.2023 428

Назвали області, де найгірша ситуація з мобільним зв’язком

Станом на 17 січня поточного року загальна доступність мобільного зв’язку в Україні становить близько 77% (з урахуванням доступності базових станцій у регіонах, де тривають активні бойові дії).

На цьому наголосив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

«Найскладніша ситуація - в Запорізькій (47,6%), Донецькій (39,3%) та Луганській областях. Труднощі зі зв’язком, пов’язані з відключеннями електроенергії, можуть відчувати сьогодні мешканці Одеської (67,6%) та Черкаської областей (68,4%). На Херсонщині після деокупації відновлено вже понад 20% базових станцій, що працювали в регіоні до повномасштабного вторгнення. На решті території України доступність мобільного зв’язку становить не менше 70% від усієї кількості базових станцій»,– зауважив Щиголь.

За його словами, після перших масованих ракетних атак росіян цей показник становив близько 40%, що свідчить про підвищення стійкості мереж.

Щиголь також підкреслив, що рішенням РНБОУ та відповідним указом

Президента від 26 листопада 2022 року визначено перелік об’єктів, які будуть першочергово забезпечені зв’язком (щонайменше на три доби). Це об’єкти органів державного управління, екстрених служб та об’єкти забезпечення життєдіяльності населення.

Відповідно до Указу Президента, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій видав 802 операторам розпорядження з переліком об’єктів, на яких необхідно передбачити безперебійний зв’язок протягом трьох діб.

«Оператори забезпечують резервним живленням не тільки базові станції, а й усі підсистеми мережі - це десятки тисяч об’єктів. Наразі усі ключові елементи мереж операторів зарезервовані», - додав очільник Держспецзв'язку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Назвали області, де найгірша ситуація з мобільним зв’язком 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.01.2023 428
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»