НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.01.2023 399

Рівень безробіття в Україні становить близько 30% – Мінекономіки

Рівень безробіття в Україні становить близько 30%, роботу шукають 2 мільйони українців в середині країни та ще 2,7 мільйона осіб, які виїхали за кордон через війну, але готові повернутися працювати.

Про це заявила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко під час присвяченої Україні сесії на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, повідомляє Укрінформ.

"Національний банк України оцінює рівень безробіття у 30%. Це означає, що 4,7 млн українців знаходяться у пошуку роботи і не можуть її знайти. Ці цифри складають із 2,7 млн осіб за межами України, які хочуть повернутися зараз і почати працювати, і 2 млн – всередині країни", – сказала очільниця Мінекономіки.

Вона наголосила, що дуже сильним викликом є саме виїзд за кордон мільйонів українців, які були активно залучені в українську економіку.

Міністр додала, що влада намагається стимулювати громадян до роботи та брати участь у початковому етапі відновлення країни, зокрема, в програмі "Армія відновлення".

Оценка материала:

5.00 / 1
Рівень безробіття в Україні становить близько 30% – Мінекономіки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.01.2023 399
Еще материалы раздела «Економіка»