<
НОВИНИ ДНЯ: Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Росія
20.01.2023 1455

Чому Путін переконує росіян, що війна проти України — ще одна "Велика Вітчизняна": відповідь ISW

Путін хоче створити довкола теми війни в Україні нові "міфи", вважають аналітики.

4f543c241d1a93a96b3ecd4ef5075da5_20.01.23

Російський президент Володимир Путін створює "спеціальній військовій операції" проти України імідж Другої світової. У такий спосіб він хоче викликати у них бажання воювати. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW проаналізували заяву Путіна, зроблену у Санкт-Петербурзі з нагоди відзначення 80-ї річниці прориву радянською армією нацистської блокади Ленінграда.

Путін повторив стандартну кремлівську риторику, яка знайшла відгук у російській ультранаціоналістичній провоєнній аудиторії. Її елементи при цьому все критичніше ставляться до його ведення війни.

Брехня про "українських нацистів" і "геноцид росіян" покликана повернути підтримку вторгнення до України серед російського населення. Тим самим Путін бажає змістити в інформаційному просторі так званих "воєнних блогерів".

"Промова президента РФ, ймовірно, є частиною більш масштабних і відносно нових інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоб загорнути "спеціальну військову операцію" в російський національний міф про Другу світову війну з метою посилення підтримки росіянами затяжної війни і посилення мобілізації", – сказано в повідомленні.

Аналітики зазначають, що промова Путіна показала, що він залишається невпевненим у своїй здатності суттєво формувати російський інформаційний простір, впливаючи на росіян. Він просто повторив стандартну риторику Кремля, яка брехливо стверджує, що Росія почала вторгнення в Україну, щоб захистити жителів Донбасу від неонацистів, які, як стверджує Кремль, захопили контроль над українським урядом  2014 року.

Нагадаємо, 18 січня очільник Кремля завітав до Санкт-Петербурга, щоби взяти участь у заходах до 80-річчя прориву блокади Ленінграда.

Там Путін вкотре назвав українську владу "неонацистським режимом" та назвав розв’язану ним війну захистом носіїв російської мови та культури.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чому Путін переконує росіян, що війна проти України — ще одна "Велика Вітчизняна": відповідь ISW 5.00 5 3
Політика / Росія
20.01.2023 1455
Еще материалы раздела «Росія»