<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Україна стане членом НАТО – прогноз посла Німеччини  Чи буде Зеленський легітимним президентом після 21 травня: відповідь очільника Мін'юсту  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Цінові рекордсмени. В яких містах України найдорожче житло  В Україні "обмежено придатних" більше не буде: що це означає   Мобілізація в Україні: "кольорові списки", черги від 5 ранку і проходження ВЛК – як чоловіки оновлюють дані в ТЦК  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюансвсі новини дня
Політика
Світ
20.01.2023 463

Своїми діями Путін посилив НАТО та наблизив Україну до Альянсу — Джонсон

Перед початком повномасштабного вторгнення членство Україні в НАТО взагалі не обговорювалось

bd34a1bfa5b78be1b6cb06ff9f64818c_20.01.23

Колишній премʼєрміністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що своїми діями російський диктатор Володимир Путін зміцнив НАТО та наблизив Україну до вступу в Альянс.

Про це він заявив під час свого інтервʼю, повідомляє Європейська правда. Пише ТСН. 

Він зазначив, що перед початком повномасштабного вторгнення членство України в НАТО взагалі не обговорювалось.

"У НАТО не було достатньо людей, хто міг би це підтримати, натомість було багато тих, хто виступав проти. Знайшлася одна людина, яка зробила неймовірну справу для наближення членства України в НАТО — це Володимир Путін", - заявив Джонсон.

Також Джонсон висловив впевненість, що Путін не буде використовувати ядерну зброю у війні проти України, бо розуміє, що одразу отримає удар у відповідь.

"Якщо Росія застосує ядерну зброю, то Путін просто перестане бути членом людської цивілізації, а всі держави, які не визначилися із позицією й цим дозволяють Росії відчувати, що не всі проти неї. Щойно Путін зробить щось таке, він їх усіх втратить. У разі ядерного удару, я вважаю, Захід, буде змушений завдати удару у відповідь. І ми це Путіну повідомили", — заявив Джонсон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі заявив, що членство в НАТО буде "найкращою гарантією безпеки" для України.

Крім того, ми раніше інформували, що генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав надати Україні більше зброї вже сьогодні, заявивши про настання поворотного моменту у війні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Своїми діями Путін посилив НАТО та наблизив Україну до Альянсу — Джонсон 5.00 5 2
Політика / Світ
20.01.2023 463
Еще материалы раздела «Світ»