НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Світ
20.01.2023 3879

З Вахтангом Кікабідзе попрощалися у Грузії: труну з актором прикрасили українським прапором

З Вахтангом Кікабідзе попрощалися у Грузії: труну з актором прикрасили українським прапором

e0d945ac7b3c6d5809b74749c4cf32c1_20.01.23

Поховають актора 19 січня, на Верійському цвинтарі у Тбілісі. Пише ТСН. 

17 та 18 січня у столиці Грузії Тбілісі в останню путь проводжали легендарного грузинського актора, співака, режисера, Заслуженого артиста України Вахтанга Кікабідзе, якого не стало 15 січня у віці 84 років.

Прощання відбувалося у церкві Кашветі на проспекті Руставелі, де попрощатися з легендою прийшли його рідні, а також поціновувачі творчості та віддані прихильники зірки.

Зазначимо, що труна Кікабідзе була прикрашена грузинським та українським прапором. Таке рішення ухвалила родина Вахтанга Костянтиновича, адже за життя грузинський актор дуже любив Україну та всіляко підтримував нашу країну.

Під час прощання з Вахтангом Кікабідзе у Грузії співчуття від президента України Володимира Зеленського зачитав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко:

"Його відданість справі життя, мудрість, невичерпна енергія, доброта були прикладом для всіх. Українці вдячні Вахтангу Кікабідзе за підтримку у боротьбі проти російського агресора. Ім’я Вахтанга Кікабідзе буде вписане в історію України як великого грузина, який зробив свій внесок у захист незалежності та суверенітету України. Завжди це пам’ятатимемо і ніколи не забудемо".

І сказав від себе, що коли сьогодні у нас в країні під час російсько-української війни гинуть воїни та рятівники, лікарі та артисти, то кажуть: "Герої не вмирають".

"Це повною мірою відноситься і до Вахтанга Кікабідзе. Герої не вмирають. Він віддав усі кошти зі свого ювілейного концерту в Батумі на допомогу українській армії. В останню путь його проводжали грузинський та український прапори. Ми завжди будемо памʼятати. В планах - ініціювати створення в Києві скверу та україно-грузинського фестивалю імені Вахтанга Кікабідзе. Світла пам’ять", - написав Олександр Ткаченко у фейсбук.

19 січня, Вахтанга Кікабідзе поховають Верійському цвинтарі у Тбілісі поруч з матір'ю актора. За інформацією порталу "Новини Грузія" на похорон Вахтанга Костянтиновича у Тбілісі летить Міністр культури України Олександр Ткаченко. Він під час прощальної церемонії прочитає промову від президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що Вахтанг Кікабідзе помер 15 січня на 85-му році життя. Легендарний грузинський актор дуже любив Україну, часто бував тут з концертами. Підтримував нас і до і після повномасштабного вторгнення рф до України. Сам Вахтанг Костянтинович від 2008 року припинив їздити до росії після того, як країна-терористка вторглася на територію Грузії і відмовився від усіх російських нагород.

Оценка материала:

5.00 / 5
З Вахтангом Кікабідзе попрощалися у Грузії: труну з актором прикрасили українським прапором 5.00 5 5
Політика / Світ
20.01.2023 3879
Еще материалы раздела «Світ»