<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Росія
21.01.2023 587

Жданов пояснив, чому на даху російського Міноборони в Москві з'явилося ППО

Кремль визнав повну відсутність стаціонарної системи ППО країни.

У Москві на даху будівлі російського Міноборони з'явилося ППО, і це означає, вважає військовий експерт Олег Жданов, що верхівка усвідомлює: ураження військових об'єктів на території РФ цілком можливе. Тому й почали встановлюваи системи захисту на дахах адмінбудівель. Пише ТСН. 

Таку думку він висловив в інтерв'ю "24 Каналу".

За словами Жданова, міф про нездоланну російські сили ППО, який існував до "бавовни" на аеродромі "Енгельс", остаточно зруйнований. Крім того, в Росії вирішили стягувати в район столиці ЗРК "Бук", Тор" та С-400. Така система розрахована на протидію дронам та літакам.

"Зараз ми спостерігаємо останній крок – ЗРК ближнього радіуса дії. Тобто Москва з нуля будує глибокоешелоновану протиповітряну оборону. Значить вони вважають, що у московському небі цілком можуть з'явитися літаки іншої країни. в "Енгельс" щось прилетіло. Можливо, завтра у будівлю ФСБ на Луб'янці теж щось прилетить. Ба - навіть у сам Кремль", - наголосив Жданов.

Експерт каже, що Кремль визнав повну відсутність стаціонарної системи ППО країни. "Вони передбачають те, що до Москви можуть долетіти якісь літальні апарати.Це дуже хороший знак. Вони не розраховують завтра на остаточну перемогу у цій війні", - додав експерт.

Жданов переконний, що ураження військових об'єктів у Москві та на околицях може спричинити соціальний вибух. Мовляв, у росіян культ армії та віра у її непереможність, а тому вони  досі не можуть змиритися тим, що окупанти пішли з Київщини та залишили Херсон.

"Якщо у Москві щось "рване" - це стане катастрофою для політичного керівництва Росії. І вона, до речі, вплине на внутрішньополітичну ситуацію в країні", - підсумував Олег Жданов

Нагадаємо, у Москві на адміністративні будівлі почали встановлювати самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1", який призначений для протиповітряної оборони. Зокрема, він з'явився на даху Міноборони, що розташоване орієнтовно за 2 км від Кремля.

Оценка материала:

5.00 / 2
Жданов пояснив, чому на даху російського Міноборони в Москві з'явилося ППО 5.00 5 2
Політика / Росія
21.01.2023 587
Еще материалы раздела «Росія»