<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2023 567

Лавра звикає до молитви українською: вже вдруге очільник ПЦУ Епіфаній звершив літургію в Успенському соборі

Зараз перебування представників Московського патріархату у Лаврі перевіряється, комісія закінчить перевірку вже в лютому.

5fe63e78a353a176628f52760afd1544_21.01.23

У Лаврі вдруге за останні два тижні молилися українською. Літургію на Свято Богоявлення, в народі його краще знають як Водохреще, очільник ПЦУ Епіфаній звершив в Успенському соборі, йдеться в ТСН.

Ольга із сином Семеном приїхали до собору спеціально з Рівненщини. “Ми булі і на Різдво тут, і зараз, і будемо надалі приїжджати, тому що я вважаю, що в таких святинях українських має звучати тільки українська молитва”, - переконана жінка.

“Ми вже вдруге звершуємо божественну літургію в цьому соборному храмі Печерської лаври. В часи великого горя та страждань, які принесла в наш спільний дім війна розв’язана проповідниками ідеології “руського міра”, - виголосив Епіфаній.

Київський митрополит згадує під час проповіді трагедії, що сталися у Дніпрі та Броварах, згадує кожного з загиблих поіменно.

Українська тут лунає вдруге за останні два тижні. Вперше за 338 років нею молилися на Різдво, тоді у верхній лаврі співали українські колядки, а за парканом, у нижній лаврі – проклинали. Владика Павло проклинав знімальну групу ТСН. Зараз перебування представників Московського патріархату у Лаврі перевіряється, комісія закінчить перевірку вже в лютому.  Вже тоді держава в особі заповідника та Міністерства культури вирішить, чи варто лишати росіянами в оренду територію нижньої лаври.

Поки ж українське життя вирує - на верхній. Священики кажуть, вже планують наступне богослужіння: ПЦУ буде тут на всі великі свята. “Війна закінчиться нашою перемогою тому що на нашому боці правда, а де правда, там Бог, там завжди буває перемога”, - кажуть священники.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лавра звикає до молитви українською: вже вдруге очільник ПЦУ Епіфаній звершив літургію в Успенському соборі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2023 567
Еще материалы раздела «Суспільство»