<
НОВИНИ ДНЯ: Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги СШАвсі новини дня
Політика
Україна
22.01.2023 442

Проти митрополита Павла з УПЦ МП порушили справу

Правоохоронці порушили кримінальну справу щодо митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла Лебедя.

_pavlo_upts_mp_gettyimages_1066940154_1_650x410_22.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За даними джерел РБК-Україна, наразі справу передали поліції.

Першим про порушення справи проти митрополита Павла розповів нардеп Ярослав Юрчишин, який і звернувся до Офісу генерального прокурора з проханням перевірити висловлювання священнослужителя під час одного з виступів.

Тоді, під час своєї промови до прихожан, митрополит Павло поскаржився на те, що в УПЦ МП забрали Успенський собор в Києво-Печерській Лаврі, звинувативши українську владу у "вбивстві тисяч немовлят та мільйонів людей" та назвавши представників Православної церкви України "розкольниками".

За цим фактом щодо митрополита Павла порушили справу за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України - порушення рівноправності громадян залежно від їх регіональної належності, релігійних переконань. Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на термін до 5 років.

Нагадаємо, на початку грудня 2022 року Павло Лебідь потрапив під санкції Ради національної безпеки і оборони України.

Крім того, в січні 2023 року Служба безпеки України викрила прислужника УПЦ МП, який закликав росіян захопити Київ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Проти митрополита Павла з УПЦ МП порушили справу 5.00 5 1
Політика / Україна
22.01.2023 442
Еще материалы раздела «Україна»