<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Політика
Світ
22.01.2023 367

США мають намір внести ПВК "Вагнера" до списку злочинних організацій

Міністерство фінансів США оголосить російську приватну військову компанію "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією.

_kirbi_gettyimages_1240791917_7_650x410_22.01.23

Про це заявив прессекретар Ради національної безпеки Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

За його словами, наступного тижня Міністерство фінансів також запровадить нові санкції проти "вагнерівців" та її глобальних союзників.

"Ці дії визнають трансконтинентальну загрозу, яку представляє ПВК "Вагнера", в тому числі завдяки серйозній злочинній діяльності, що продовжується", - заявив Кірбі.

Нагадаємо, що приватна військова компанія "Вагнера", яка бере участь у війні проти України, нарощує свою присутність у Сербії. Це викликає занепокоєння у Сполучених Штатах.

Крім того, у Сербії подали позов до суду проти ПВК "Вагнера" через спроби вербування сербів на війну проти України.

Раніше повідомлялося, що бійці ПВК "Вагнера" можуть становити чверть усіх російських воїнів, які воюють проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
США мають намір внести ПВК "Вагнера" до списку злочинних організацій 5.00 5 1
Політика / Світ
22.01.2023 367
Еще материалы раздела «Світ»