<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Політика
Росія
22.01.2023 502

Створюють картинку війни: в ISW пояснили, навіщо на дахах будинків у Москві встановили ППО

Влада залякує населення та готує до затяжної війни, вважають аналітики.

00e767f4d8247f08792a5cc6483c5024_22.01.23

Кремль активізував свої зусилля з підготовки населення Росії до затяжної війни проти України. Саме з цією метою в Москві останніми днями встановлюють системи протиповітряної оборони на дахах будинків. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Кремль, ймовірно, розгорнув системи ППО в Москві, щоб створити нову "картинку" війни, яка стала небезпечнішою для російського суспільства. Таким чином окупанти намагаються посилити інформаційні операції з підготовки населення до затяжної війни та до подальших жертв", – сказано в повідомленні.

Така демонстрація систем ППО може бути також частиною кампанії з просування низки аналогій із бойовими діями часів Другої Світової війни, коли засоби протиповітряної оборони встановлювали безпосередньо по всій російській столиці.

Нагадаємо, у Москві на адміністративні будівлі почали встановлювати самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1", який призначений для протиповітряної оборони. Зокрема, він з'явився на даху Міноборони, що розташоване орієнтовно за 2 км від Кремля.

У Кремлі вже встигли відреагувати та заявити, мовляв, нічого про ППО не знають. Речник Путіна Пєсков сказав, що такі питання варто ставити Міноборони, яке "відповідає за безпеку країни та столиці".

У Державній Думі Федеральних Зборів Російської Федерації назвали фейками відео та фото систем ППО на дахах у Москві.

Оценка материала:

5.00 / 1
Створюють картинку війни: в ISW пояснили, навіщо на дахах будинків у Москві встановили ППО 5.00 5 1
Політика / Росія
22.01.2023 502
Еще материалы раздела «Росія»