<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.01.2023 560

Колишній головний економіст МВФ спрогнозував "неймовірну бідність" в РФ через санкції

Росія може зіткнутися з "неймовірною бідністю", оскільки міжнародні санкції значно впливають на її економіку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву колишнього головного економіста Міжнародного валютного фонду Кеннета Рогоффа на Всесвітньому економічному форумі.

"Погляньте на Іран, подивіться на Північну Корею, подивіться на Венесуелу, подивіться на Кубу, ось куди рухається Росія", - наголосив Рогофф, додавши, що країна-агресор у майбутньому може стати "гігантським Іраном".

Він зазначив, що обмеження, які запровадили проти Росії, працюють, а всі заяви представників путінського режиму про те, що санкційні плани Заходу не виправдалися, є неправдивими.

Рогофф пояснив, що Росія втратила частину своїх доходів, а це свідчить про уповільнення виробництва та інших секторів економіки.

За словами експерта, міжнародні санкції можуть призвести до зміни режиму в РФ, а самі обмеження мають кумулятивний ефект. Тому Заходу варто замислитись над продовженням санкцій навіть у разі перемоги України у війні.

"Якщо довго тримати санкції і робити їх все сильнішими і сильнішими, вони працюють", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Колишній головний економіст МВФ спрогнозував "неймовірну бідність" в РФ через санкції 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.01.2023 560
Еще материалы раздела «Економіка»