<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Росія
23.01.2023 421

Патріарх Кирил вимагає від РПЦ "мобілізувати" парафіян

Патріарх Кирил вимагає від священнослужителів "мобілізувати" російських парафіян. Вони мають збирати гроші, речі та продукти для окупантів, що воюють в Україні.

_kiril_gettyimages_534425522_5_650x410_23.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови РПЦ на святковій трапезі в Богоявленському кафедральному соборі в російському Єлохові.

"І якщо ми говоримо, що Церква - зі своїм народом, то кожна парафія має допомагати тим, хто на лінії вогню. Нам потрібно мобілізувати наших парафіян, щоб вони збирали речі, продукти. Шукайте можливості, збирайте гроші, відправляйте посилки, по можливості самі їдьте, підтримайте військовослужбовців", - заявив він.

За словами глави РПЦ він знає, що "багато вже робиться", але вважає, що "ще недостатньо".

Як повідомлялось, патріарх Кирил заявив, що росіяни та українці нібито один народ, а церква робить все, щоб вони не стали ворогами. Також вын назвав свою причину війни в Україні.

Також патріарх Кирил вважає, що зараз росіяни нібито зіткнулися з загрозами, які можуть кидати виклик існуванню РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Патріарх Кирил вимагає від РПЦ "мобілізувати" парафіян 5.00 5 2
Політика / Росія
23.01.2023 421
Еще материалы раздела «Росія»