<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істерицівсі новини дня
Політика
Росія
22.01.2023 1214

Московський патріарх Кирило закликав своїх підлеглих “мобілізувати парафіян”

Голова РПЦ спонукає парафіяльних священників збирати гроші, речі та продукти для російських окупантів.

d1901b8356667dc89bf941d4c47a3272_22.01.23

Голова Російської православної Церкви патріарх Кирило (Гундяєв) вважає, що кожна парафія повинна допомагати російським окупантам на фронті, а священники самі повинні їхати на передову. Пише ТСН. 

Як повідомляє офіційний сайт РПЦ, про це він говорив на святковій трапезі в Богоявленському кафедральному соборі в Єлохові - північно-східному історичному районі Москви.

“Нам потрібно мобілізувати наших парафіян, щоби вони збирали речі, продукти. Шукайте можливості, збирайте гроші, надсилайте посилки, по можливості самі їдьте, підтримайте військовослужбовців”, - заявив патріарх Кирило, який послідовно підтримує війну, яку розв’язав Путін в Україні.

Очільник РПЦ  при цьому нарікав, що в медійному просторі досі нечасто говорять про допомогу від його підлеглих тим, хто зі зброєю в руках прийшов на українську землю.

Нагадаємо, раніше патріарх РПЦ Кирило після літургії в новозбудованому Князь-Володимирському храмі, який споруджувався на кошти Росгвардії, буквально зацитував один із пунктів військової доктрини РФ, який дозволяє застосовувати ядерну зброю.

Оценка материала:

5.00 / 1
Московський патріарх Кирило закликав своїх підлеглих “мобілізувати парафіян” 5.00 5 1
Політика / Росія
22.01.2023 1214
Еще материалы раздела «Росія»