<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
22.01.2023 516

Захист Києва від ракетних ударів РФ: генерал США назвав єдиний спосіб протидії обстрілам

Росія має тилову зону за межами 90 км, з якої атакує, а Україна немає зброї, щоб так далеко бити, розповів генерал США.

26937dfcea87fcb84c3de2a6868440ba_22.01.23

Екскомандувач військами США в Європі генерал Бен Годжес закликав Захід надати Україні дальнобійну зброю, яка захистить Київ від російськиї ракет С-300 та С-400. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю NV заявив екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес.

За його словами, Росія фактично має захищену тилову зону, оскільки в України немає зброї, яка може бити так далеко. Тому він закликав союзників надати Україні ракети ATACMS і безпілотники Great Eagle.

"Через те, що ми не надали нічого дальнобійнішого за системи залпового вогню, то ми фактично створили безпечну для росіян зону за межами 90 км. Це фактично створює тил за межами 90 кілометрів. Тому, звісно, я вважаю, що ми повинні це зробити. Саме тому ATACMS і малі авіаційні бомби, безпілотники Great Eagle — це ті системи, які допоможуть Україні захистити себе та вражати об'єкти, з яких Росія здійснює атаки проти невинних українських людей", — підкреслив генерал.

Нагадаємо, 14 січня Росія вдарила по Києву ракетами комплексу С-400. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що ворожі ракети запускали із Брянської області.

Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що російські окупанти здійснили атаку на об‘єкти критичної інфраструктури.

Також стало відомо, що у Голосіївському районі уламки ракети впали на нежитлову територію, там виникла пожежа.

Оценка материала:

5.00 / 1
Захист Києва від ракетних ударів РФ: генерал США назвав єдиний спосіб протидії обстрілам 5.00 5 1
Політика / Україна
22.01.2023 516
Еще материалы раздела «Україна»