НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Політика
Україна
22.01.2023 529

У Польщі пояснили, як передаватимуть Україні танки Leopard 2

Польща має намір у перспективі “кількох днів” розпочати підготовку українських танкістів до експлуатації танків Leopard 2, фактично ще до прийняття усіх рішень про передачу танків цього типу Києву.

Про це в ефірі телеканалу TVN24 заявив голова Бюро міжнародної політики у канцелярії президента Польщі Марцін Пшидач.

Президентський міністр зазначив, що нестандартними діями Польщі може бути підготовка українських військовослужбовців ще до початку ухвалення рішень про передачу танків Leopard 2 Україні.

“Це відбуватиметься найближчим часом. На польських танках, а також танках інших наших партнерів, навчатимуться українські офіцери та сержанти, адже немає часу чекати”, - підкреслив Пшидач.

Він висловив думку, що навчання українських танкістів розпочнеться вже незабаром.

“Я припускаю, що це буде в перспективі днів, а не місяців”,- наголосив Пшидач, додаючи, що треба готуватися до чергового наступу Росії, який уже близько.

За його словами, самою сміливістю українці не переможуть ворога, їм потрібне сучасне озброєння, і його Україні потрібно надати.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно польські політики заявили про готовність до “нестандартних дій”, якщо Берлін блокуватиме передачу Києву танків Leopard 2. Серед таких нестандартних дій називалася також  передача Leopard 2 Україні навіть без згоди Німеччини як країни-виробника цього танку.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Польщі пояснили, як передаватимуть Україні танки Leopard 2 5.00 5 1
Політика / Україна
22.01.2023 529
Еще материалы раздела «Україна»