<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Політика
Росія
23.01.2023 656

Путін вперше за всі свої роки перебування при владі допустився двох найбільших апаратних поразок – Піонтковський

Після апаратних поразок Путіна засновник ПВК "Вагнер" Пригожин ще більше знахабнів, вважає Піонтковський.

0accd6d2f8a39801f8c0ed211c8465f3_23.01.23

Російський диктатор Володимир Путін минулого тижня вперше за свої 23 роки перебування при владі допустився двох найбільших апаратних поразок. Пише ТСН. 

Таку думку висловив російський публіцист та опозиціонер Андрій Піонтковський в ефірі Еспресо.

"Перше – вночі з 10 на 11 січня, коли до нього прийшли Шойгу та Герасимов і зажадали негайно звільнити Суровікіна, щоб повернути на посаду Герасимова, і Путін підкорився. А друге, коли за два дні до нього приїхав Пригожин із протилежною вимогою, припинити "програму дискредитації" з боку Генштабу "героїчних бійців" Вагнера і випустити офіційну заяву про їхні "подвиги". Після таких двох поразок - це вже не та людина, вона вже не сприймається апаратом як фюрер. У кримінальному світі, а зараз ми бачимо в російській політичній військовій верхівці саме кримінальна спільнота", - сказав опозиціонер.

Піонтковський називає Путіна у цій ситтуації "опущеним паханом". Окрім того, він зауважив, що після апаратних поразок Путіна засновник ПВК "Вагнер" Пригожин лише знахабнів і розпочав боротьбу проти вищого військового керівництва та зрадників в адміністрації Кремля.

"Опущений пахан - вже не пахан, а тут пахан та ще й опущений двічі на тиждень. Крім того, Пригожин лише нахабнів від такого і розгорнув атаку не лише на військове керівництво, на чиновників у Генштабі, а й на зрадників в адміністрації президента", - додав Піонтковський.

Гризня у Кремлі

За даними української розвідки, в оточенні президента Росії Володимира Путіна посилюються суперечки на тлі успіхів ЗСУ у війні. Найближче оточення очільника Кремля вже розуміє, що "фінал Путіна визначений". У ГУР впевнені, що ці суперечності у кремлівській верхівці триватимуть.

Керівник розвідувальної спільноти Bellingcat Христо Грозєв повідомив про зародження протистояння між Пригожиним та Путіним, першим етапом якого стало звільнення Суровікіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін вперше за всі свої роки перебування при владі допустився двох найбільших апаратних поразок – Піонтковський 5.00 5 2
Політика / Росія
23.01.2023 656
Еще материалы раздела «Росія»