<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2023 435

Коли в ЗСУ можуть з'явитися винищувачі F-16 та аналоги ATACMS: відповідь військового експерта

Експерт не виключив, що до весни отримаємо західну авіацію до складу Сил оборони України.

1e6baa3a081409dcb955fa6246140f3d_24.01.23

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що передавання F-16 Україні - це питання часу. Пише ТСН. 

Таку думку він висловив виданню УНІАН.

"Отже, питання передачі F-16 - це всього лише питання часу. Причому, наскільки я розумію, питання найближчого часу. Це можуть бути кілька тижнів або кілька місяців. Але як казав Ллойд Остін, вікно можливостей - до весни. Тому я думаю, що, швидше за все, до весни ми отримаємо західну авіацію до складу Сил оборони України", - сказав він.

Також Жданов нагадав про готовність Британії передати Україні аналоги ракет ATACMS, які можуть бути застосовані за допомогою реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS.

"Якщо ми отримаємо авіацію і ракети, то ми заповнимо весь список озброєння, яке нам необхідно для перемоги у цій війні", - додав експерт.

Нагадаємо, посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер запевнив, що рішення Нідерландів передати Україні свої винищувачі F-16 зустріне широку підтримку в Сполучених Штатах.

Президент Володимир Зеленський закликав союзників під час наступної зустрічі у форматі "Рамштайн" обговорити постачання Україні винищувачів та далекобійних ракет.

F-16 - багатофункціональний легкий винищувач, розроблений General Dynamics у США. 1993 року компанія продала свій авіабудівний бізнес Lockheed Martin.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли в ЗСУ можуть з'явитися винищувачі F-16 та аналоги ATACMS: відповідь військового експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
24.01.2023 435
Еще материалы раздела «Україна»