НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
23.01.2023 367

Глави МЗС країн Євросоюзу обговорять передачу танків Україні

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу сьогодні обговорюватимуть військову підтримку України. Зокрема, на порядку денному передача танків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля перед засіданням міністрів.

Він зазначив, що сьогоднішнє засідання Європейської ради з зовнішніх справ буде присвячене військовій допомозі для України.

"Ми розпочнемо з української війни. Ми почнемо з того, як продовжити військову підтримку України", - сказав Боррель.

Дипломат додав, що міністри обговорюватимуть новий транш військової допомоги, а також рівень підтримки з урахуванням зобов'язань, які країни ЄС взяли на себе під час зустрічі у Рамштайні. За словами Борреля, в обговоренні візьме участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Глава європейської дипломатії вважає, що остання зустріч у форматі "Рамштайн" була продуктивною. Він наголосив, що на ній обговорювали не лише передачу танків, але це питання сьогодні буде на порядку денному засідання глав МЗС.

Боррель сподівається, що політичне рішення щодо танків буде ухвалено, а формальне - погодять пізніше.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глави МЗС країн Євросоюзу обговорять передачу танків Україні 5.00 5 1
Політика / Європа
23.01.2023 367
Еще материалы раздела «Європа»