<
НОВИНИ ДНЯ: У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдомавсі новини дня
Політика
Україна
23.01.2023 378

Україна та ЄС мають почати передвступні переговори до кінця цього року, - Кулеба

Україна розраховує розпочати передвступні переговори з Європейським Союзом до кінця 2023 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби під час онлайн-виступу на Раді міністрів закордонних справ ЄС.

Україна розраховує на відчутні практичні результати Саміту Україна - ЄС, а також позитивну оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії, яка зробить можливим початок передвступних переговорів вже у 2023 році.

"Ми маємо високі очікування від Саміту Україна - ЄС 3 лютого та спільного засідання уряду України та коледжу ЄС напередодні Саміту. Ми розраховуємо на відчутні практичні результати обидвох подій", - сказав він.

Кулеба зазначив, що Україна фіналізує виконання рекомендацій Єврокомісії та розраховує на позитивну доповідь від неї цієї весни.

Міністр додав, що Україна також очікує включення позитивної оцінки своїх зусиль з виконання рекомендацій у підсумкову декларацію Саміту Україна - ЄС 3 лютого.

"Ми переконані, що передвступні переговори мають початися якнайшвидше після виконання Україною рекомендацій та позитивної оцінки Єврокомісії. Україна докладає максимум зусиль і я переконаний, що ми маємо почати передвступні переговори до кінця 2023 року. Жодні ігри чи вузькі політичні інтереси не мають стати на заваді", - сказав Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна та ЄС мають почати передвступні переговори до кінця цього року, - Кулеба 5.00 5 1
Політика / Україна
23.01.2023 378
Еще материалы раздела «Україна»