<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Політика
Світ
24.01.2023 993

Нема ресурсу: політолог – про ризики масштабної мобілізації в РФ

Фесенко пояснив, чим небезпечна для путінського режиму масштабна мобілізація.

2123f8374cb4cb80c3b1ff3f34eb3ec6_24.01.23

Росія програє ресурсне змагання у війні проти України. Тому мобілізація в РФ – неминуча. Путінський режим просто закидуватиме на фронт "гарматне м'ясо". Пише ТСН. 

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко, інформує FREEДОМ.

"У Росії проблеми з ресурсами, і Росія програє ресурсне змагання в контексті війни проти України, тому що все-таки потенціал колективного Заходу набагато більший. Там своїх проблем вистачає, але все-таки технологічно ресурсний потенціал набагато більший, ніж у Росії. І що робить Росія? Так, брак є ресурсу, тому вони намагаються компенсувати живою силою, тим паче, що є і великі втрати на фронті", — зазначив Фесенко.

Політолог нагадав, що населення Росії десь утричі більше, ніж України, тому мобілізаційний потенціал теж більший.

"За різними оцінками, це до 7 млн осіб, тих, кого вони можуть поставити під рушницю. І вони намагаються чисельністю задавити, це зараз помітно по боях на Донбасі, зокрема, в Соледарі, під Бахмутом. Ці фронтальні атаки, “м’ясом”, як вони самі кажуть", — сказав експерт.

Тим не менш, на думку Фесенка, до масштабної мобілізації не готова російська армія та організаційно-адміністративна система. Адже навіть під час першої хвилі мобілізації, коли було призвано 300 тисяч осіб, РФ зіткнулася з великими організаційними проблемами.

"Вибачте за подробиці, підштанців не вистачає. І зараз, до речі, завозять умундирування, замовлення розмістили у В’єтнамі, деяких інших країнах, завозять такі ж ресурси мало не з Північної Кореї. Тому на мільйон новобранців, тим більше на два мільйони, у них ресурсу зараз немає, до цього ще треба підготуватися", — вважає політолог.

Також внаслідок масштабної мобілізації всередині Росії зросте соціальна напруга. А саме цього боїться Кремль.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нема ресурсу: політолог – про ризики масштабної мобілізації в РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
24.01.2023 993
Еще материалы раздела «Світ»