<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
23.01.2023 449

Вища рада правосуддя обрала нового голову

Сьогодні Вища рада правосуддя ухвалила рішення про обрання своїм головою Григорія Усика.

Про це ВРП повідомила у Facebook.

“15 голосами головою Вищої ради правосуддя обраний Григорій Усик. Відповідне рішення ухвалила Вища рада правосуддя 23 січня 2023 року”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до ст. 22 закону України “Про Вищу раду правосуддя” голова Вищої ради правосуддя обирається з членів ВРП строком на два роки таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів з будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих членами Вищої ради правосуддя.

Рішення про обрання вважається ухваленим, якщо за нього проголосувало більш ніж половина від конституційного складу Вищої ради правосуддя.

Григорій Усик – суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду був обраний членом ВРП ХІХ позачерговим з'їздом суддів України 11 січня 2023 року.

У 2002-2017 він роках працював суддею Апеляційного суду міста Києва, в період з травня 2014 року і до призначення суддею Верховного Суду обіймав посаду секретаря судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду міста Києва. З листопада 2017 року працює суддею Верховного Суду.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вища рада правосуддя обрала нового голову 5.00 5 1
Політика / Україна
23.01.2023 449
Еще материалы раздела «Україна»