НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.01.2023 4443

Температура знижується: синоптик дав прогноз погоди на тиждень

Опадів цього тижня майже не очікується.

На зміну аномальному теплу в Україну цього тижня знову прийде похолодання. За прогнозами кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, в ці дні погодні умови в нашій країні будуть визначатися переважно полем підвищеного атмосферного тиску та західною периферією антициклону. У зв'язку з цим істотних опадів не передбачається, а температура повітря трохи знизиться, особливо в північно-східних регіонах. Пише zn.ua.

Деякі зміни атмосферної циркуляції очікуються ближче до вихідних. У південній частині пройдуть опади переважно у вигляді дощу, температура повітря знову підвищиться та перевищуватиме кліматичну норму на кілька градусів.

Вівторок, 24 січня

Утримається погода без опадів. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме -6...-1 °С, у Криму, на Одещині та Закарпатті -1...+4 °С; вдень -1…+4 °С, у Криму та на Закарпатті +1…+6 °С.

Середа, 25 січня

Утримається поле підвищеного тиску, тому суттєвих опадів в Україні не очікується. Подекуди можливі тумани, які призведуть до зниження дальності видимості до 200 - 500 метрів. Вітер північно-східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме -7...-2 °С, у Сумській та Харківській областях до -9 °С. Вдень повітря прогріється до -2...+3 °С, у південній половині +2...+7 °С.

Четвер, 26 січня

Очікується хмарна погода, без істотних опадів. Подекуди тумани. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах -9...-4 °С, у Криму близько 0 °С; вдень -1...+4 °С, у Криму та на півдні Одеської області до +7 °С.

П'ятниця, 27 січня

В Україні утримається погода без істотних опадів, проте малорухомий атмосферний фронт з Балканського півострова стане причиною дощів на Одещині, а в Карпатах, на Буковині та Поділлі пройде сніг та мокрий сніг. Вітер східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря в нічні години -6…-1 °С, на Одещині та в Криму 0…+5 °С; вдень 0…+5 °С, у Криму та Одеській області +6…+11 °С. У Карпатському регіоні протягом доби -5…0 °С.

Вихідні, 28 – 29 січня

Розвиток циклонічної діяльності з півдня зумовить випадання опадів у вигляді дощу та мокрого снігу у південних областях, Криму, Карпатах та на Вінниччині. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах -4...+1 °С, вдень -1...+4 °С, у південних областях вночі +1...+6 °С, вдень +3...+8 °С.

Оценка материала:

5.00 / 2
Температура знижується: синоптик дав прогноз погоди на тиждень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.01.2023 4443
Еще материалы раздела «Суспільство»