<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2023 728

Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ за завищеними цінами: у НАБУ відреагували

НАБУ перевіряє закупівлі на суму понад 13 млрд грн.

c72023529600e52dd49882e48494c799_24.01.23

Національне антикорупційне бюро розслідує закупівлю продуктів харчування для ЗСУ за завищеними цінами. Розслідування щодо цього почалось ще до публікації матеріалів у ЗМІ.

Про це повідомили в НАБУ. Пише ТСН. 

"З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових, повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями до оприлюднення в медіа. З-поміж іншого, слідство перевіряє закупівлі на понад 13 млрд грн. Попередня правова кваліфікація – ч.5 ст.191 КК України", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ не оприлюднили подробиць розслідування, наголосивши, що дана інформація засекречена.

Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ: що відомо

Напередодні журналісти одного із видань опублікували власне розслідування про те, що Міністерство оборони нібито закуповує продукти харчування для армії за завищеними цінами. Оборонне відомство одразу ж спростувало цю інформацію.

23 січня міністр оборони Олексій Резніков також пояснив ситуацію довкола скандальних закупівель. Він наголосив, що журналісти нібито маніпулюють інформацією, а у даних щодо закупівель сталась "технічна помилка".

Оценка материала:

5.00 / 2
Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ за завищеними цінами: у НАБУ відреагували 5.00 5 2
Політика / Україна
24.01.2023 728
Еще материалы раздела «Україна»