<
НОВИНИ ДНЯ: Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.всі новини дня
Політика
Україна
25.01.2023 577

Що змінилося під Бахмутом: експерт розповів про проблеми у "Вагнера"

Конфлікт Пригожина і Герасимова позначився на боєздатності російських найманців.

6d0e65bdf160b94ece33f8ea9c9b5f72_25.01.23

Командувач російських окупаційних військ в Україні Валерій Герасимов через конфлікт із власником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним зменшив підтримку загонів найманців під Бахмутом.

Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі всеукраїнського телемарафону, який транслює Youtube-канал ТСН.

"Що сталося зараз під Бахмутом? Коли в Росії ще було багато вільної артилерії і важкої зброї, "Вагнер" весь обслуговувався російськими військами артилерією - реактивною, ствольною і так далі. Коли її стало менше, вона знищена у великій кількості українськими силами, її треба розтягнути і на Луганський напрямок, і на Запорізький. Менше вистачає, менше стали давати", - зазначив Мусієнко.

Експерт нагадав, що Пригожин "загрався, закритикував Герасимова і Шойгу".

"Я думаю, Герасимов прийшов керувати операцією і сказав - давайте заберемо артилерію на інший напрямок, побачимо, як "великий полководець" Пригожин впорається з цим. Це конфлікт серйозний", - сказав він.

Мусієнко також вважає, що незаконні збройні формування на кшталт ПВК "Вагнер" можуть виступити проти Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що змінилося під Бахмутом: експерт розповів про проблеми у "Вагнера" 5.00 5 2
Політика / Україна
25.01.2023 577
Еще материалы раздела «Україна»