<
НОВИНИ ДНЯ: Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травнявсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2023 407

Німеччина обіцяє якнайшвидше розглянути заявку щодо танків для України. Якщо вона надійде

Німеччина заявила, що ще не отримувала прохань про дозвіл на передачу німецьких танків Leopard 2 в Україну, проте Берлін наголосив, що у разі надходження такої заявки він якнайшвидше її опрацює.

_2_leopard_2_gettyimages_1240443280_5_650x410_25.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"До цієї години ми не отримали прохання... І якщо вони попросять, то є певна процедура. Я не можу вам сказати, чи це займе кілька днів, чи кілька місяців", - заявив речник уряду Штеффен Хебештрайт.

Проте він пообіцяв, що будь-яка заявка яка надійде до Німеччини щодо танків для України буде "оброблена з необхідною швидкістю, яка потрібна, але, звичайно, також з необхідною ґрунтовністю, яку вимагають такі процедури".

Нагадаємо, МЗС Польщі передрік Німеччині міжнародну ізоляцію у разі відмови передати танки Україні.

Раніше ми писали, що Польща має намір направити Німеччині офіційний запит щодо передачі України танків Leopard-2.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина обіцяє якнайшвидше розглянути заявку щодо танків для України. Якщо вона надійде 5.00 5 1
Політика / Україна
25.01.2023 407
Еще материалы раздела «Україна»