<
НОВИНИ ДНЯ: Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не станевсі новини дня
Політика
Росія
25.01.2023 1105

"Путін серйозно прорахувався з Пригожиним": експерт вказав на загрозу для Кремля

Російська влада проводить політику заохочення "отаманщини".

a96b2e7e0e8cdb2ec32a5181b9bdf508_25.01.23

Президент Росії Володимир Путін підтримує незаконні збройні формування на кшталт ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, які згодом можуть виступити проти Кремля.

Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі всеукраїнського телемарафону, який транслює Youtube-канал ТСН.

"Путін прораховується досить серйозно. Він зараз озброює різні елементи, різні ПВК. Він заохочує "отаманщину". Вони завжди казали - "у вас зараз отаманщина"... Та це у вас зараз ПВК "Вагнер", ДШРГ "Русіч", Ходаковський, Пригожин і так далі. Це у вас з місць позбавлення волі маніякам і вбивцям дають зброю і вони йдуть вбивати. А ви потім цим людям пропонуєте місця в Держдумі, це на повному серйозі дискутується. Це ж не у нас, а в Росії нагородили Гіві і Моторолу, Путін вручив державні нагороди терористам і вбивцям. Це у них заохочується", - заявив Мусієнко.

Як зазначив військовий експерт, пастка в тому, що втримувати цих людей під контролем - "досить важка справа".

"Це не кадрові військові. 50 тисяч - це вже немала цифра. Як мінімум для того, щоб здійснити марш на Москву в стилі маршу на Рим, який зробив свого часу Муссоліні, цілком достатньо. І не факт, що хтось буде протидіяти", - пояснив він.

Нагадаємо, за оцінками США, зараз в Україні дислокується близько 50 тис. бійців ПВК "Вагнер" - 10 тис. контрактників і 40 тис. засуджених. Для озброєння найманців, ймовірно, було використано зброю, яку РФ у порушення міжнародних правил отримала з Північної Кореї.

Міністерство фінансів США визнало ПВК "Вагнер" транснаціональною злочинною організацією і готує санкції проти неї та її мереж підтримки в усьому світі.

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв повідомив, що між президентом РФ Володимиром Путіним та власником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним зароджується протистояння, першим етапом якого стало звільнення генерала Сергія Суровікіна з посади командувача російськими військами в Україні. Грозєв вважає, що Пригожин хоче одержати частину реальної влади в РФ.

Водночас, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк стверджує, що ПВК "Вагнер" вже втратила вбитими і пораненими 77% з майже 40 тисяч завербованих у колоніях в'язнів.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Путін серйозно прорахувався з Пригожиним": експерт вказав на загрозу для Кремля 5.00 5 2
Політика / Росія
25.01.2023 1105
Еще материалы раздела «Росія»