<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцарії  США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильновсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2023 392

Яку загрозу несе збільшення армії Росії до 1,5 мільйона осіб: відповідь експерта

На сьогодні в Росії немає жодного підрозділу, який би був на 100% укомплектований. Усі вони мають недоукомплектацію 30% та більше, зазначив Коваленко.

c4f343dc562f4f4308b100c6b62c3003_25.01.23

Збільшення російської армії, про яку оголосив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, до 1,5 мільйона осіб до 2026 року – не є серйозною загрозою станом на сьогодні. Оскільки війна в Україні закінчиться набагато раніше, ніж Росія зможе збільшити свою армію до такої кількості.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Давайте подивимось на цю ситуацію наступним чином – вони будуть збільшувати армію до 300 тисяч протягом трьох років? Війна в Україні закінчиться набагато раніше, ніж Росія зможе збільшити свою армію до такої кількості. Тому для України воно не є такою загрозою станом на сьогодні. В майбутньому, для майбутніх поколінь – так, дійсно. Від російської армії в 1,5 мільйона завжди буде загроза", - пояснив експерт.

Коваленко зазначив, що цікавим є те, що росіяни створюють нові мотострілецькі дивізії, і з цього виникає запитання: а чи є у них можливість забезпечувати ці нові підрозділи, чи є у них техніка?

"Зараз ми бачимо, що вони не можуть навіть повноцінно забезпечувати ті підрозділи, які вони відправляють у зону бойових дій, їм не вистачає, вони не встигають підіймати (техніку – ред.) з консервації, ремонтувати тощо. Доводити до боєздатного стану саме ту техніку, яка потрібна. Тому у мене є великі сумніви, що вони зможуть повноцінно взагалі сформувати нові підрозділи, особливо зараз, коли усі інші в російській армії також критично потребують доукомплектації. На сьогодні в Росії немає жодного підрозділу, який би був на 100% укомплектований. Усі вони мають недоукомплектацію 30% та більше", - наголосив військово-політичний оглядач.

Нагадаємо, Олександо Коваленко спрогнозував, що у Донецькій області ще пів року не варто очікувати на контрнаступ. Цей напрямок і надалі буде оборонним.

Оценка материала:

5.00 / 1
Яку загрозу несе збільшення армії Росії до 1,5 мільйона осіб: відповідь експерта 5.00 5 1
Політика / Світ
25.01.2023 392
Еще материалы раздела «Світ»