<
НОВИНИ ДНЯ: Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2023 627

Понад 85% українців підтримують вступ до НАТО — опитування

Станом на середину січня 2023 року 86% українців підтримують вступ України до НАТО. Це найбільший показник за весь час досліджень.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг.

Соціологи зазначають, що підтримка вступу до НАТО за останні місяці знову зросла і є найвищою за історію спостережень: на референдумі цю ініціативу підтримали б 86%, проти 3%, не проголосували б 8%.

У Рейтингу наголосили, що підтримка вступу до ЄС та НАТО практично одноголосна серед представників усіх груп — незалежно від регіону, віку та рівня доходів. Вступ до ЄС підтримали б 87% опитаних, проти 3%, не проголосували б 8%.

Також соціологи запитали українців про їхнє ставлення до створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі та Великобританії. 85% опитаних підтримують таку ідею, 3% - проти, 7% - байдуже.

До ідеї створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі та Литви позитивно відносяться 80%, проти — 6%, байдуже — 9%.

Дослідження проводилося 14−16 січня по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій та територій, де немає мобільного зв’язку. Опитано 1000 повнолітніх українців, теоретична похибка — не більше ніж 3,1%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Понад 85% українців підтримують вступ до НАТО — опитування 5.00 5 2
Політика / Україна
24.01.2023 627
Еще материалы раздела «Україна»