<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2023 910

Депутати, міністри і не тільки. Хто потрапив під жорстку заборону на виїзд за кордон

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 23 січня, підписав указ, який передбачає обмеження на виїзд за кордон для низки чиновників. Зокрема, такі обмеження застосовують щодо депутатів та міністрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний документ.

Згідно з указом голови держави, Кабмін протягом п'яти днів повинен буде внести зміни до правил перетину кордону. Тепер виїзд з України лише в рамках відрядження запровадять для: членів Кабміну та їх заступників, керівників центральних органів виконавчої влади та їх заступників, керівника Офісу президента та його заступників, керівників інших допоміжних органів та служб, утворених президентом України та їх заступників, голови СБУ та його заступників.

Також до списку людей, до яких застосовуються обмеження, увійшли: голова та члени Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, голова та члени Рахункової палати, голова та члени Центральної виборчої комісії, голова та інші члени державних колегіальних органів, секретар РНБО та його заступники, народні депутати України, уповноважений ВР та його представники, голова НБУ та його заступники, постійний представник президента України в АР Крим та його заступники.

При цьому обмеження застосовують щодо: голів місцевих державних адміністрацій, їх заступників, суддів КСУ, суддів, прокурорів, керівників інших державних органів та їх заступників, а також керівників структурних підрозділів державних органів, працівників, заброньованих на період мобілізації та воєнний час органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше Зеленський анонсував запровадження таких обмежень у своєму вечірньому зверненні 23 січня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Депутати, міністри і не тільки. Хто потрапив під жорстку заборону на виїзд за кордон 5.00 5 2
Політика / Україна
24.01.2023 910
Еще материалы раздела «Україна»