<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2023 414

Жданов пояснив, навіщо РФ будує оборонні рубежі вздовж кордонів з Україною

Такими діями окупанти нагнітають істерію всередині РФ, аби показати простим громдянам, що мовляв "країна – в небезпеці".

Будівництво оборонних рубежів на території Росії вздовж українського кордону і на окупованих територіях, які начебто мають вберегти від "наступу" ЗСУ, спрямоване виключно на внутрішньоросійську аудиторію. Пише ТСН. 

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі свого youtube-каналу.

"Ми ж не збираємося входити на територію РФ. (Будівництво оборонних рубежів. – Ред.) це розпилювання грошей місцевою владою. Друге – це нагнітання інформаційно-психологічної істерії."Вставай, страна огромная", рийте окопи, бо інакше Україна нападе", – сказав він.

Жданов зауважив, що російські пропагандисти стали "розганяти" нову істерію – мовляв, скоро НАТО нападе на територію Росії.

"Їм соромно, що вони програють Україні. Тому з'явилася риторика: "Завтра НАТО нападе на Росію, тому будуємо укріплення і йдемо до військкоматів", – додав експерт.

Нагадаємо, що восени росіяни збудували на окуваному Донбасі укріплення, яке назвали "лінією Вагнера". Воно складається з кількох рядів цементних пірамід та великої траншеї.

Подібні укріплення пізніше спорудили у прикордонних з Україною областях, зокрема у Бєлгородській.

Раніше Олег Жданов розповів, чи попереджатимуть цивільних про загрозу нового наступу військ РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жданов пояснив, навіщо РФ будує оборонні рубежі вздовж кордонів з Україною 5.00 5 1
Політика / Україна
25.01.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»