<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2023 913

На фронті залишилась лише п’ята частина найманців Пригожина: в ISW розповіли деталі

Завербовано було близько 50 тис. бійців.

f04c9a44f6fb63db946976a27864685f_25.01.23

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що на фронті в Україні із 50 тисяч найманців ПВК "Вагнера" залишилась приблизно лише п'ята частина. Інші "вагнерівці" вбиті, поранені або дезертирували. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

"ISW не може незалежно підтвердити ці цифри, але вони є дуже вірогідними, враховуючи модель "Вагнера" про використання зеків як гарматного м’яса в дуже виснажливих наступальних операціях", - зазначають в ISW.

Аналітики наголошують, що надмірна залежність власника ПВК Євгена Пригожина від вербування з виправних колоній все більше впливає на боєздатність його бійців.

Свєю чергою, керівниця незалежної російської правозахисної організації "Русь сидящая" Ольга Романова напередодні заявила, що з приблизно 50 тисяч полонених, яких завербував "Вагнер", лише десять тисяч воюють на передовій в Україні через високі втрати, здавання до полону і рівень дезертирства.

Аналітики зауважують, що модель, яку "Вагнер" використовував, утримуючи високонавчених найманців із тривалим терміном служби як керівництво та елементи типу спеціальних сил на вершині маси ненавчених ув’язнених, також призводить до великих бойових втрат, капітуляції та дезертирства.

"Раніше ISW повідомляв про випадки, коли родичі бійців групи "Вагнер" отримували порожні труни після того, як їм повідомляли, що їхні близькі загинули в Україні, що свідчить про те, що "Вагнеру" бракує базової адміністративної та бюрократичної інфраструктури для відстеження та представлення власних втрат, додаючи додаткової довіри  даним правових організацій", - додають в Інституті.

Нагадаємо, раніше в ISW заявляли, що президент РФ Володимир Путін використав "вагнерівців" у важкий для регулярної армії час, але ніколи не збирався робити кроки назустріч Євгенію Пригожину у його бажанні отримати додатковий вплив. Щобільще - олігарх почав втрачати авторитет в очах диктатора після невдалих спроб захопити Бахмут.

Оценка материала:

5.00 / 1
На фронті залишилась лише п’ята частина найманців Пригожина: в ISW розповіли деталі 5.00 5 1
Політика / Україна
25.01.2023 913
Еще материалы раздела «Україна»