<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2023 807

У Путіна заявили про погіршення відносин із Німеччиною і пригрозили наслідками за дозвіл постачати Україні Leopard

Пєсков заявив, що відносини Росії та Німеччини і так перебувають у "досить низькій точці".

c88a22f03bca694eddaf5b208b564e64_25.01.23

У Кремлі бояться, що Україна може отримати від західних партнерів бойові танки Leopard, і пригрозили Німеччині наслідками за дозвіл на постачання техніки для ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков, передають росЗМІ.

"Відносини і так перебувають у досить низькій точці. І хоч якогось субстантивного діалогу з Німеччиною та з іншими країнами Європейського союзу та Північноатлантичного альянсу не спостерігається. Але, безумовно, подібні постачання не обіцяють нічого хорошого для майбутнього стосунків. Вони, безумовно, залишать неминучий слід для майбутнього цих стосунків", - сказав він.

Німеччина затягує із постачанням танків Leopard

Нагадаємо, 20 січня під час засідання "Рамштайну" країни-учасниці саміту не ухвалили рішення про постачання Україні німецьких танків Leopard.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розкритикував Німеччину за зволікання із передаванням Україні танків Leopard 2. Він наголосив, що війна тут і зараз й техніка потрібна Україні терміново.

У США висловили розчарування з приводу нерішучості ФРН. Йдеться про передачу Україні танків Leopard-2 для протистояння РФ.

Тим часом західні ЗМІ пишуть, що військово-промисловий концерн Rheinmetall готовий передати Україні 139 танків "Леопард", якщо це дозволить уряд Німеччини.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Путіна заявили про погіршення відносин із Німеччиною і пригрозили наслідками за дозвіл постачати Україні Leopard 5.00 5 2
Політика / Світ
25.01.2023 807
Еще материалы раздела «Світ»