<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2023 453

США готові передати Україні 31 танк Abrams, - ЗМІ

США готові передати Україні 31 танків Abrams, щоб розблокувати поставки від інших країн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News Arabia.

За даними видання, представник Пентагону заявив, що президент США Джо Байден готовий доставити Україні 31 танків Abrams для того, щоб посилити тиск на Німеччину, щоб вона своєю чергою почала поставки Leopard.

Оновлено.

Як повідомляє The Wall Street Journal, вже цього тижня адміністрація Байдена може відправити "значну кількість" танків Abrams M1 в Україну.

"Оголошення стане частиною ширшої дипломатичної домовленості з Німеччиною, згідно з якою Берлін погодиться надіслати меншу кількість власних танків Leopard 2, а також схвалить поставку більшої кількості танків німецького виробництва Польщею та іншими країнами", - йдеться в повідомленні.

Білий дім наразі відмовився від коментарів.

Зазначимо, кілька тижнів тому німецькі ЗМІ розповіли, що канцлер Німеччини Олаф Шольц не хоче самостійно передавати танки Leopard Україні й хоче, щоб США також надали українським військам свої Abrams.

У відповідь на ці повідомлення в адміністрації президента США заявили, що кожна країна повинна самостійно ухвалювати рішення про передачу Україні тієї чи іншої зброї. А пізніше новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заперечив опубліковану в ЗМІ інформацію.

Нагадаємо, сьогодні вранці до уряду Німеччини надійшов запит Польщі про реекспорт німецьких танків Leopard 2 в Україну.

Також РБК-Україна повідомляло, що президент Фінляндії під час сьогоднішнього візиту до Києва розповів, чи поставлятиме його країна танки Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
США готові передати Україні 31 танк Abrams, - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Україна
25.01.2023 453
Еще материалы раздела «Україна»