НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Росія
26.01.2023 653

ISW: Герасимов намагається виправдати втрати РФ на тлі розколу у командуванні

Начальник Генерального штабу та командувач угрупуванням російських військ в Україні Валерій Герасимов продовжує спроби зобразити себе та традиційну структуру військового командування справжніми захисниками Росії.

_gerasimov_gettyimages_1245767015_1300x820_1_650x410_26.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

У понеділок, 23 січня, Герасимов заявив, що президент Рсії Володимир Путін схвалив план міністра оборони Сергія Шойгу щодо розвитку здатності російських збройних сил реагувати на "нові загрози безпеці".

Герасимов послався на історичну роль російського Генерального штабу у керівництві та захисті Росії під час кількох військових криз, включаючи Другу світову війну, пишуть аналітики.

"Зображення Герасимовим війни і зусилля Генерального штабу з активізації діяльності в історичному контексті Великої вітчизняної війни є частиною кампанії з протидії могутності і впливу засновника і куратора ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, а також голови Чечні Рамзана Кадирова", - йдеться у звіті.

Він також продовжує спроби Путіна переосмислити нинішню боротьбу як спробу, подібну до Великої вітчизняної війни, виправдати необхідність великих втрат і мобілізації з боку росіян.

Нагадаємо, 11 січня стало відомо, що Міноборони Росії призначило нового командувача окупаційних військ в Україні. Ним став начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов.

Пізніше в Інституті вивчення війни наголошували на тому, що таке призначення є частково політичним рішенням. Таким чином, диктатор Володимир Путін хоче послабити владу силовиків, лідером яких був Сергій Суровікін.

Оценка материала:

5.00 / 2
ISW: Герасимов намагається виправдати втрати РФ на тлі розколу у командуванні 5.00 5 2
Політика / Росія
26.01.2023 653
Еще материалы раздела «Росія»