<
НОВИНИ ДНЯ: Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщовсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2023 1129

Держдеп про відставки в Україні: випадки корупції не пов'язані з допомогою США

Американська влада впевнена, що звинувачення в корупції, які призвели до відставок в уряді України останніми днями, не стосуються військової та гуманітарної допомоги, наданої США.

Про це заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, пише "Європейська правда".

"Безумовно, так. Ми надзвичайно серйозно ставимося до нашої відповідальності за забезпечення належного нагляду за всіма формами американської допомоги, яку ми надаємо Україні. Ми активно співпрацюємо з урядом України для забезпечення підзвітності. Існують виклики, пов'язані з нинішньою ситуацією, в якій наші українські партнери перебувають у розпалі жорстокої атаки з боку Російської Федерації. Але ми серйозно ставимося до цього зобов'язання, і ми все ще в змозі вжити заходів для забезпечення цієї підзвітності", - сказав Прайс.

За його словами, у США є команди в Києві та у Вашингтоні, "які працюють буквально цілодобово, щоб підтримати наших українських партнерів".

"І ключовий фокус полягає в тому, щоб забезпечити гарантії як підзвітності озброєнь, так і дотримання законів війни, вбудовані в усі зусилля з надання допомоги, оскільки ми допомагаємо Україні захищати свій суверенітет і свою територіальну цілісність від цієї триваючої агресії", - сказав Прайс.

"Український народ дуже чітко висловив своє прагнення до належного врядування та прозорості. І в цьому випадку ми вітаємо швидкі та рішучі дії президента Зеленського, а також пильність українського громадянського суспільства та ЗМІ щодо протидії корупції, забезпечення ефективного моніторингу та підзвітності державних закупівель, а також притягнення до відповідальності осіб, наділених суспільною довірою, коли вони не виконують покладені на них зобов'язання та обов'язки", - додав речник Держдепу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Держдеп про відставки в Україні: випадки корупції не пов'язані з допомогою США 5.00 5 1
Політика / Світ
25.01.2023 1129
Еще материалы раздела «Світ»