<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2023 385

Столтенберг оцінив ризик застосування Росією ядерної зброї

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що ризик застосування ядерної зброї Росією невеликий, але "ядерна риторика" Кремля безвідповідальна та небезпечна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова Столтенберга в інтерв'ю німецькому виданню Welt.

"Ризик застосування ядерної зброї невеликий. Але російська ядерна риторика абсолютно безвідповідальна і небезпечна.Росія повинна знати, що ядерну війну неможливо виграти, і тому її не можна вести", - сказав генсек альянсу.

Столтенберг зазначив, що НАТО продовжує уважно стежити за діями Москви. На даний момент, за його словами, не спостерігається жодних змін у російських ядерних силах.

"Якби це було так, ми б, звичайно, відреагували. Але навіть якщо ми дозволимо Росії шантажувати нас цією риторикою, світ стане небезпечнішим. Тоді Росія вигадуватиме цю ядерну загрозу, коли хоче чогось досягти", - зазначив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберг оцінив ризик застосування Росією ядерної зброї 5.00 5 1
Політика / Світ
25.01.2023 385
Еще материалы раздела «Світ»