НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2023 396

Зеленському 45: історія актора, який став одним з лідерів демократичного світу

Главі держави виповнилося 45 років.

c2a68e882b77167cebcb88864fdaa403_25.01.23

Президенту України Володимиру Зеленському в середу, 25 січня, виповнилося 45 років під час повномасштабної війни, яку розв'язала Росія.

ТСН.ua публікує біографію президента у його день народження.

Народився у Кривому Розі

Зеленський народився 25 січня 1978 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. Протягом 1995-2000 років навчався у Київському національному економічному університеті за спеціальністю "Правознавство", здобув кваліфікацію юриста.

Був актором, продюсером та художнім керівником

У 1997-2003 роках був актором, сценаристом та художнім керівником команди Клубу веселих і кмітливих "Квартал 95". Від 2003 до 2011 року – художній керівник Студії "Квартал 95".

У 2011 році став генеральним продюсером телеканалу "Інтер", де пропрацював рік. Протягом 2013-2019 років – художній керівник Студії "Квартал 95". Зеленський також засновник ГО "Молодіжний центр "Ліга сміху".

У своєму творчому доробку Зеленський має 10 повнометражних ігрових фільмів. Він володар понад 30 нагород Національної телевізійної премії України "Телетріумф". Є також володарем премій і лауреатом багатьох міжнародних кіно-, телефестивалів і медіафорумів.

Зіграв головну роль в серіалі

Зеленський зіграв головну роль у серіалі "Слуга народу". Фільм став лауреатом міжнародної кінопремії WorldFest Remi Award (США, 2016) та потрапив до четвірки фіналістів у категорії комедійних фільмів на Seoul International Drama Awards (Південна Корея).

Також серіал був удостоєний нагороди Intermedia Globe SILVER у категорії "Розважальні телевізійні серіали" на міжнародному фестивалі медіаконтенту WorldMediaFestival у Гамбурзі (Німеччина).

Здобув підтримку 73,22% виборців

21 квітня 2019 року Зеленський був обраний президентом України на чергових виборах, здобувши підтримку 73,22% виборців. 20 травня того ж року склав присягу перед народом України.

Одружений та має двох дітей

Президент одружений на Олені Зеленській. Має двох дітей: доньку Олександру та сина Кирила.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році США та багато інших держав пропонували Володимиру Зеленському евакуацію, щоб продовжувати керувати країною в еміграції. На пропозицію президент відповів вже відому на весь світ фразу: "Мені потрібна зброя, а не евакуація".

"Це було багато разів. У той момент, у перший день війни, багато лідерів телефонували мені й казали, що треба втікати. Це було щиро, вони хотіли допомогти. Вони казали, що готові надати все, що треба: літаки, гелікоптери, автівки. Я відмовився і сказав, що нам потрібна зброя і ми залишимося тут. Також було багато дзвінків щодо моєї родини. Якщо ти вирішив залишитися в країні – це твоє рішення, але як щодо твоїх дітей, дружини? Можливо, ми можемо допомогти тобі із цим? Так і було. Я вдячний лідерам за ці пропозиції", - прокоментував президент в інтерв'ю американському телеканалу NBC.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленському 45: історія актора, який став одним з лідерів демократичного світу 5.00 5 2
Політика / Україна
25.01.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»