<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2023 623

Зеленький запровадив санкції проти Новинського та інших представників РПЦ

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Вадима Новинського, митрополита Павла та низки представників РПЦ.

32c8899f5958442a3333721faf677b9c_26.01.23

Глава держави запровадив санкції проти прихильника УПЦ МП Вадима Новинського та інших представників РПЦ. Пише ТСН. 

Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 24 січня 2023 року «Про внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", — йдеться у документі.

Контроль за виконанням рішення РНБО здійснюватиме секретар РНБО. Указ набирає чинності від дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше СБУ опублікувала повний список осіб, які потрапили під санкції РНБО: це 10 представників УПЦ МП або тісно пов’язаних з цією організацією.

Зокрема, санкції накладено на українського екснардепа Вадима Новинського, який за сумісництвом є кліриком УПЦ. Під обмеження потрапив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Петро Лебідь, відомий під прізвиськом "Паша мерседес".

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленький запровадив санкції проти Новинського та інших представників РПЦ 5.00 5 2
Політика / Україна
26.01.2023 623
Еще материалы раздела «Україна»