<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
26.01.2023 399

Прем'єри Польщі і Британії відреагували на рішення Берліна щодо Leopard: "Великий крок, щоб зупинити РФ"

Техніка допоможе ЗСУ.

169be18a0534058d7c92899fb6ac2ea2_26.01.23

Польський прем'єр Матуеш Моравецький подякував німецькому канцлеру Олафу Шольцу за політичне рішення щодо передавання Україні танків Leopard. Пише ТСН. 

Про це він написав у своєму Twitter.

"Рішення про відправлення "Леопардів" до України є великим кроком до того, щоб зупинити Росію. Разом ми сильніші", - наголосив прем'єр Польщі.

Голова британського уряду Ріші Сунак назвав таке рішення правильним. За його словами, німецькі Leopard та британські Challenger допоможуть ЗСУ.

"Правильне рішення членів НАТО та друзів направити основні бойові танки в Україну. Разом з Challenger 2 вони посилять вогневу оборонну міць України. Разом ми прискорюємо наші зусилля, щоб забезпечити перемогу України у цій війні та забезпечити міцний мир", - наголосив Сунак у своєму дописі в Twitter.

Нагадаємо, 25 січня Німеччина офіційно погодилася передати Україні 14 танків Leopard 2 власного виробництва. Йдеться про роту - 14 танків. Їх передадуть ЗСУ зі складу Бундесверу. Берлін також дозволив іншим країнам відправляти до України цю сучасну важку техніку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прем'єри Польщі і Британії відреагували на рішення Берліна щодо Leopard: "Великий крок, щоб зупинити РФ" 5.00 5 2
Політика / Світ
26.01.2023 399
Еще материалы раздела «Світ»