НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Політика
Світ
26.01.2023 2001

Кладовище вагнерівців у Росії зросло майже в сім разів: фото з супутника

Втрати "Вагнера" на війні Росії проти України обчислюються тисячами.

40205c6346ec179303f7270a6d9ef602_26.01.23

Цвинтар російських найманців групи "Вагнера" у станиці Бакинська Краснодарського краю стрімко зріс у розмірах за останні кілька місяців. Пише ТСН. 

Про це свідчать супутникові знімки Maxar Technologies і відеозаписи, які опублікувало The New York Times.

Уряд США стверджує, що втрати "Вагнера" на війні Росії проти України обчислюються тисячами. 90 відсотків із них — ув’язнені, яких завербували на війну в обмін на звільнення з в’язниці, якщо вони виживуть.

На супутниковому знімку, зробленому 24 січня, видно близько 170 ділянок для поховання в районі кладовища, де, як відомо, поховані бойовики. Ця кількість зросла майже в сім разів, у порівнянні з тим, що було видно на супутникових знімках всього два місяці тому.

Нагадаємо, за підрахунками США, на території України воює близько 50 тисяч вагнерівців, з них 90% - зеки, мобілізовані в російських колоніях. У Білому домі повідомили, що цього тижня групу "Вагнера" визнають терористичною організацією. Це потягне за собою і додаткові санкції.

ПВК Вагнера - російська військова структура, до складу якої входять найманці. Була створена 2013 року. Брала участь в бойових діях на Донбасі (на стороні Росії) та Сирії (на боці режиму Асада, союзника Росії).

Оценка материала:

5.00 / 5
Кладовище вагнерівців у Росії зросло майже в сім разів: фото з супутника 5.00 5 5
Політика / Світ
26.01.2023 2001
Еще материалы раздела «Світ»